Side Navigation

X

Szűcs Alexandra

Szűcs Alexandra vagyok, 27 éves táncművész. Jelenleg az Operettszínház Musical Együttesének vagyok tagja, ahol olyan darabokban táncolok, mint az István, a király, Szépség és a Szörnyeteg, Nine, Jekyll és Hyde.

Gyerekkorom meghatározó eleme volt a mozgás. Már óvodás koromban megismerkedtem a művészi mozgás különféle formáival. Elsőnek a ritmikus gimnasztikával, majd később a tornával kerültem közelebbi kapcsolatba. 

Tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Egyetemen színházi tánc szakán végeztem, utána a Kecskemét City Balettnél töltöttem egy évadot gyakornokként, Barta Dóránál. Ezzel párhuzamosan modern tánctanár mesterszakon vettem részt, amelyet 2019-ben fejeztem be. 

Az óráimon fontosnak tartom a testi képességek fejlesztése mellett a gyerekek művészi kibontakozását is. Azt szeretném ha a tréning során elsajátítanák azokat a képességeket és készségeket, melyek a koreográfiák kivitelezéséhez szükségesek, míg a kreatív és improvizatív feladatok segítenének nekik az önkifejezés fejlesztésében. Ezek mellett nagy hangsúlyt fektetek a mozgás és légzés összekapcsolására, ehhez a jóga világából kölcsönzök gyerekek által is kedvelt gyakorlatokat. A fejlődéshez nélkülözhetetlen a jókedv és befogadó közeg megteremtése. Ez utóbbihoz kulcsfontosságú a gyerekek bátorítása és személyiségének megismerése.