Side Navigation

X

Kroó Ádám

Kroó Ádám vagyok, színművész. Több, mint 15 éve foglalkozom gyermekek, illetve fiatalok képzésével, különböző színművészeti akadémiákon, mint színészmesterség tanár. Tanulmányaimat a Szabó Ervin gimnázium dráma tagozatán kezdtem, ahol Földessy Margit volt a színészmesterség tanárom, illetve párhuzamosan a gimnáziumi tevékenységeimmel tizenhattól tizennyolc éves koromig tagja lehettem az ország talán akkori legnívósabb gyermek színházának, a Harlequin Színháznak. Diplomát 2005-ben szereztem a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem színész szakán, ahol is kapcsolatba kerülhettem az erdélyi színjátszás legnagyobb alakjaival, illetve megismerkedhettem a román színházi kultúrával is, amely azóta is meghatározó szerepet tölt be az életembe, illetve munkásságomban.

2006-ban megalapítottam és négy évadon keresztül vezettem a Székelyudvarhelyi Nézőpont Színházat, amellyel számos sikert értünk el külföldön és belföldön egyaránt. 2008-ban Love and Money előadásunkkal bekerültünk a tizenkét legjobb magyar nyelvű előadás közé, a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába, ahol sikerült egy díjat is megnyernünk.

Az Oberon Akadémia megalapításával új fejezet nyílik szakmai életemben, mert vallom és hiszem, hogy szükség van egy új, az eddigiektől eltérő képzési formára, mely azoknak a gyermekeknek nyújt lehetőséget, akik valódi elkötelezettséget éreznek a színház világa iránt!